Voorbereiding op de operatie

Aanpassingen vanwege corona

  • Voor het pre operatief gesprek wordt u gebeld.
  • Er worden momenteel geen rondleidingen gegeven op de afdeling.
  • Tijdens de opname mag er 1 ouder meekomen tijdens opname. Om zo min mogelijk mensen in het ziekenhuis te hebben mag u ook niet met 2 personen u kind naar de afdeling brengen. Broertjes of zusjes mogen niet meekomen.
  • Indien uw kind klachten heeft die kunnen wijzen op corona, moet dit vermeld worden. Ook als u als begeleider dergelijke klachten heeft, mag u niet in ziekenhuis komen. Er zal dan een andere begeleider mee moeten komen.

Klachten die kunnen wijzen op corona zijn:

  • Koorts of verkoudheidsklachten (hoesten/neusverkoudheid)
  • Diarree of bovenbuikklachten
  • Smaak/reukverlies
  • Huisgenoot heeft bovengenoemde klachten of is positief getest.

Men dient 72 uur klachtenvrij te zijn.

Tijdens de opname verblijft u samen met uw kind op de kamer. U en uw kind verlaten de kamer zo weinig mogelijk. De speelkamer kan helaas niet bezocht worden.

Gelieve voor uw kind iets te eten mee te brengen voor na de operatie.

Begeleiders krijgen koffie/thee aangeboden.


Als uw kind geopereerd moet worden, mag u voor de opnamedag samen met uw kind naar het pré operatief spreekuur (POS), speciaal voor kinderen. U krijgt hiervoor een uitnodiging. Bij ZorgSaam wordt dit spreekuur iedere woensdagmiddag vanaf 15:00 uur gehouden. Tijdens dit POS stelt een anesthesist vragen over de gezondheid van uw kind en er wordt om uw toestemming gevraagd voor zowel de ingreep als voor de narcose. Indien uw kind medicatie gebruikt, neem dan de actuele medicatielijst mee naar het POS.
Om kinderen op de operatie voor te bereiden, is er voorafgaand aan het POS om 14:30 en om 15:00 uur een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. We laten de kinderen met foto’s en materialen zien hoe een opname verloopt. Ook nemen we een kijkje op de kind- en jeugdafdeling. U bent van harte welkom om hieraan deel te nemen.

Wat: voorlichtingsbijeenkomst met een rondleiding over de afdeling. Met foto’s en materialen laten we zien hoe een opname verloopt.
Wanneer: iedere woensdagmiddag om 14:30 en om 15:00 uur
Waar: Vanaf de Gezinsafdeling (ingang B0) in De Honte.

Neem voor meer informatie contact op met de pedagogisch medewerker van de Gezinsafdeling op tel: 0115-688618.